Project omschrijving

Open Miserie (2007)

Auteur: Ivo Maes
Regie: Ivo Maes

Alice (demonstratrice) Carola Pelckmans
Vera (vrouw de huizes) Hilde Huysmans
Gaby (verpleegster) Maria Wouters
Sandra (jongedame) Inge Peeraer
Chantal (jongedame) Inge Geuens
Paul (man des huizes) Johan Van den Heuvel
Wannes (vriend van Paul) Jan Adriaansen
Sven (mannequin) Wim Hapers
Jef (kaartspeler) Medard Van der Steen
Fikske (kaartspeler) Yves Spaepen

Stel u voor: Paul, de man des huizes, organiseert op een regenachtige avond bij hem thuis een kaartavond. Terwijl Vera, zijn vrouw, diezelfde avond een demonstratie van Malène heeft gepland. Aanvankelijk weten geen van beiden het van elkaar. Tot beide groepen aan dezelfde tafel terechtkomen. Niemand wil inbinden.

Sven, de mannequin die het herenondergoed zou komen showen, stuurt echter zijn kat omdat hij net op tijd verneemt dat zowel zijn vrouw als zijn vriendin op de demonstratie aanwezig zullen zijn. Paul wordt dan maar door Vera als “interim-mannequin” aangesteld. Om er onderuit te komen veinst Paul met hoge koorts.

Wannes van Jeanneke Slijk, Paul’s boezemvriend, zal de show wel verzorgen. Toch verschijnt Sven in ‘t geniep ten tonele. Hij moet en zal die catalogus, waarin nogal wat foto’s van hem staan, te pakken zien te krijgen. Maar dat is rapper gezegd dan gedaan. Ondertussen wil Paul alsmaar uit zijn bed om naast de deur, bij Fikske, verder te gaan kaarten. Een hoop problemen, die Wannes van Jeanneke Slijk tracht op te lossen…

Maar dan wel op zijn eigen -onnavolgbare- manier.